Ulaganje putem trajnog naloga

Investiranjem putem trajnog naloga postižete ono što svima ide prilično teško: Disciplinujemo sebe kako bismo svakog meseca odvajali određeni iznos za štednju.

Ovakav vid jednostavnog i efikasnog ulaganja ne zahteva početni kapital za razliku od ostalih vidova štednje, već manjim mesečnim izdvajanjem stvarate priliku kontinuiranog ukamaćivanja Vaših sredstava.

Ukoliko ste počeli da razmišljate o događajima koji će u kratkom roku (registracija automobila, kupovina školske opreme, putovanje) ili dugom roku (venčanje, školovanje svoje dece, kupovina pokretne i nepokretne imovine) izazvati značajan odliv sredstava, ili ukoliko želite povećati Vaš životni standard, mesečno ulaganje manjih iznosa putem trajnog naloga je idealan način za ispunjenje Vaših investicionih ciljeva.

Na vama je da izaberete željeni fond i vremenski horizont ulaganja dok sa druge strane u svakom trenutku možete promeniti željeni fond, iznos ili period ulaganja u skladu sa Vašim potrebama, ili čak otkupiti svoje investicione jedinice i prestati sa ulaganjem, što je upravo jedna od glavnih pogodnosti koje ulaganje putem trajnog naloga pruža – fleksibilnost.

Preporučeni iznos trajnog naloga za ulaganje u investicione fondove jednak je iznosu koji mesečno možete izdvojiti za dugoročnu štednju.